Beszámoló a KO versenyről

Június 11.-én szombaton lezajlott a monori KO ultiverseny.

Az előnevezés jó ötletnek tűnik, mivel mindössze két versenyző nevezett a helyszínen. Így az ételt nagyjából tudtuk tervezni. A hidegtálak fantasztikusan finomak és nagyon bőségesek voltak, kár, hogy nem készült fotó. Tanulság: 1000 magyar forintból (per fő) pazar kaját lehet alkotni!!! Nem kell ebédidővel megszakítani a versenyt, a szünetekben mindenki annyit és annyiszor eszik, amennyit a pici pocija megenged.

10.00-kor kezdődött az első forduló. 30 versenyző indult, mindenki 1500 zsetont, azaz most fillért kapott. 10-20-as számolással ment az első 25 perc. A második fordulóban az asztaloktól az „A” játékos eggyel előrébb ment, a „C” játékos eggyel hátrább. A „B” játékos maradt a helyén. Így minden asztalnál új partnerekkel folytatódott a játék. (25 perc) 20-40-es számolással ment tovább a verseny, ekkor esett ki az első játékos (citrom díj).

A harmadik kör szintén átültetésekkel kezdődött, 50-100-as számolással, és ekkor kezdtek elvérezni a játékosok. A játékvezető a kiesett játékosok miatt négyes asztalokat, illetve ha kellett, újból hármas asztalt alakított. A játék folyamatosan ment, a kiesők külön teremben szurkoltak a versenyzőknek, mivel a játékteremben csak a versenyzők tartózkodhattak.

A következő „kanyar” 100-200-as számolással kezdődött. 8, azaz nyolc játékos nem bírt egymással. A játékvezető azt hitte, hogy hamar döntésre kerül a dolog, de nem így lett! Egy óra játék után a játékvezető emelte a tétet 200-400-as alapra. Ekkor valóban KO lett a verseny vége. Megszületett a végeredmény. Tanulság: A 25 perces forduló időt a verseny végéig be kell tartani.

A második fordulónak (14: 30-kor) 15 játékos vágott neki. Apró szabálymódosítással kezdünk: Azaz, akinek kevés a zsetonja, elég, ha annyival rendelkezik, amennyi fedezi a bemondott játékot. Pl: amennyiben van 20 zsetonja bemondhat egy piros ultit, vagy piros betlit. Amennyiben kontráznak, vagy bukja az ultit, annyit fizet amennyi zsetonja van. Pechje van az ellenfeleknek, mert kevesebb pontot kapnak!

A játék közben jöttek a jobbnál jobb ötletek a kiesettektől. Minden építő jellegű javaslatot örömmel fogadunk.

Nagyon élvezte mindenki a játékot. Remélem egy új versenyformát próbáltunk ki.

A következő KO verseny kb. egy hónap múlva Gyömrőn, a Teázóban lesz!

3 thoughts on “Beszámoló a KO versenyről

1. Telefonon érkezett az alábbi javaslat: Amennyiben a felvevőnek nincs elegendő zsetonja,- mondhassa be a bemondását pl:van 20zsetonja,mondhasson P-40-100 ultit,ha nyeri a játékot,szerencséje van,amennyiben elbukja a partit,vegyen a játékvezetőtől annyi zsetont,amennyibe a bukása került.Fizesse ki az ellenfeleit. Ez az összeg csökkentse a rendezési költséget,vagy emelje a győztesek ajándék alapját.
    Természetesen a játékos ki esik a további játékból.
    Az ötlet Bolyos Gábortól érkezett.

2. Tisztelt Vizi úr ( Kedves Bélabátyám ) !!!

A KO-versennyel kapcsolatos beszámoloddal egyet értek kellemes vendéglátásban volt részünk.

Sokat gondolkodtam -ezen biztos sokan mosolyognak miként lehetne egyszerübé tenni a játékot űgy hogy,a lényegén a dinmizmusában,gyorsaságában ne legyen negatív változás.

Azt gondolom ezt a legegyszerübben úgy oldjuk meg ha a licitálást nem korlátozzuk,a felvevő a rendelkezésére álló zsetonok erejéig áll jót a mondásáért, természetesen a nyeremény sem lehet több a rendelkezésére álló zseton menyiségénél.
    Mivel a versenyen résztvettem,tapasztaltam hogy,lelassította a licitáláshoz szükséges zsetonok számolgatása-a 2. fordulóban a rendezők rugamasságából eredően sokat javult )a játékot.Véleményem szerint,ha kiszürjük ezt a tényezőt lényegesen gyorsulna a játék.
    A verseny KO jellegét biztosítja a 25 percenkénti tét emelés.

A Gabi javasatát tovább gondolva,belehetne vezetni egy rebuy rendszert ami az első három fordulóban ( 50-100 ) engedélyezné a plusz zseton vásárlást Ezt lehet szabályozni hogy csak egyszer vagy folyamatosan és természetesen ennek a befolyt összegnek a felhasználását is.
    Azt hiszem ez nem nyomná agyon a gyorsaságot mert a tét emelés azért rendet vág a játékosok között

Nekem tetszett a verseny,vegyük figyelembe hogy ez volt az uttörő,kis finomításokkal szuper lesz

A fentieket kiagyalta:

Fürdős József

3. Megjegyzés: Szajkó István email-en küldött hozzászólása:

pl.ha van 10 zsetonja bemondja a pirosultit, akkor azért járna 10-10 zseton de mivel 10 zsetonja van így csak 5-5 zsetont kap a játékosoktól.A második fordulóban a játék gyorsítása érdekében nagyon jó ötletnek tartottam hogy az aprókat beváltottuk így gyorsabb volt a játék ami kellemesebben telt mint az első forduló.Mivel ez volt még az első verseny én ezt a tanulságot tudom belőle levonni.A magyar ulti szövetség honlapján néztem a verseny kiírásokat ott nem tudtam hozzászólni azért küldöm így e-mailban remélem ez nem baj maradok tisztelettel:cigánybáró.ui:remélem a jó játékon még játszunk együtt.