Budapesti régió, egy résztvevő szemével

Az első rosta tette a dolgát. Hatvanan maradtak.

Nem volt fogcsikorgatás. Még azt sem írhatom, hogy a „levegőben izzott a feszültség”, pedig ez a választékos bevezető még nincs is elkoptatva. Annyira.
Harmincheten, azaz fordulónként egy erőnyerővel vágtunk neki az utolsó esélynek. Páran már (Bágyi, Sonkoly vagy Solti és Virág ) hátra dőlve játszhattak, de többségnek még küzdeni kellett, hiszen az indulóknak kevesebb, mint fele jut a két napos elődöntőbe. A negyedik forduló után 13 szegedi állt továbbjutó helyen. Reménykedtünk, hogy a hazai pálya lejtése emelheti ezt a számot, de nem! Tizenegyen harcolták ki egyenes ágon a tovább jutást.
Ők: Bágyi Imre, Sonkoly László, Kenderesi Ferenc, Berecz Ferenc, Szögi Attila, Fazekas József, Jaksa János, Rákos Károly, Sáfrán István, Bárdos József és Gál Sándor. Lemondások esetén még szóhoz juthat a 61. Flaisz Károly, a 62. Szél János, a 64. Pleskó Lajos, a 66. Pavelka János vagy a 67. Búzás János.
Igazi dráma volt ez évi selejtező sorozatunk. Álló csillagokkal, üstökösökkel és hulló csillagokkal. A kártya szerencsejáték. Nem kétséges. A hosszútáv azonban itt is igazolja azt, hogy kizárólag szerencsével nem lehet érvényesülni.
Régiónk először múlta felül, szinte minden vonatkozásban, a Felső-Tiszai régiót.Most itt indultunk többen. A tovább jutő 60 főből 33, az első tízből 6 és mindhárom dobogós a Budapesti régió versenyzője.
Az ismert adatok szerint egyesületünk az egyetlen töretlenül fejlődő, létszámában folyamatosan gyarapodó, MAUSZ kötelékbe tartozó ultis egyesület.
Az ultijáték jövőjet tekintve sajnálatos, hogy továbbra is kevés az érdeklődő fiatal, de talán még nincs veszve minden.(Lásd Grezsa Tamás bemutatkozását itt, május 28-án. facebook. com :  Szegedi Szabadidős Ulti Egyesület)
Erről többet majd harminc év múlva.
Addig is folytatódjék a cirkusz, hogy kiderüljön, ki lesz 2012 legjobbja?!

Flaisz Károly