Társasági NUB döntőjének végeredménye

 

    Összes pont Összes forint
Helyezés Név
1. Bartos Gábor 33 308 Ft
2. Solti István 28 98 Ft
3. Várszegi Szilárd 26 178 Ft
4. Bágyi Imre 26 177 Ft
5. Gyöngyösi Géza 24 127 Ft
6. Virág László 24 67 Ft
7. Tarsoly Zoltán Dr 24 -80 Ft
8. Máté János 22 56 Ft
9. Bakos Sándor II. 21 -3 Ft
10. Fazekas József 20 162 Ft
11. Mészáros Károly 20 116 Ft
12. Ivaskó István 19 27 Ft
13. Bocz Árpád 19 -55 Ft
14. Dajka József 18 -33 Ft
15. Keksz Kálmán 18 -130 Ft
16. Gulyás István 18 -231 Ft
17. Nagy István III. 14 -158 Ft
18. Muzslai Róbert 13 -92 Ft
19. Molnár Mihály 12 -136 Ft
20. Rehó Lajos 11 -175 Ft
21. Orbán Gergely Dr 10 -223 Ft

 

2 thoughts on “Társasági NUB döntőjének végeredménye

 1. Másodvirágzás.

  A 2011. évi Országos Ultiverseny margójára résztvevői szemmel nézve

  A hét végén a szenvedélyemnek hódoltam: Részt vehettem a hatodik Országos Ultibajnokság döntőjén. Az út idáig hosszú és göröngyös volt, tele buktatókkal. Hiszen végik kellett menni rajta a seletezőkön, – ezzel nem volt gondom- és az elődöntőkből bekerülni a döntőbe. Na ez már nehezebb volt. Hiszen az elődöntőbe került hatvan ultisnak mind ez a vágya.

  Szép emlékek fűznek ehhez az eseményhez: 2006-ban országos bajnok lettem. Szegedhez is, hiszen akkor itt volt a II. elődöntő, aho ugyan nem szerepeltem olyan jól, de miután az elsőt megynyeretm, simán jutottam be. Szeged sajnos akkor szomorú emlékeket hagyott az ultistársadalomra: A versenyre jövet négy barátunkat szerencsétlenség ért. Ketten életüket vesztették a balesetbe, azóta minden év első versenyán Rájuk emlékezünk.

  http://szilardba.blog.hu/2011/11/27/hauer_nagy_emlekverseny

  Azóta nem sikerült bejutnom se, csak az éven. Igaz, eccer eljutottam a „küszöbig”, (tartalék lettem) ott is voltam, volt hiányzó is, mégsem játszhattam: Így döntött a vezetés..Bejutni nehezebb, mint a döntőben jól szerepelni, ugyanis ott már nincs „vesztes”, csak győztes: Mind a huszonegy résztvevő büszkélkedhet azzal, hogy ott volt a döntőn az ország legjobbjai között.. Aztán jön Fortuna, és kiválaszt magának egyet a sok küzül, – és ha ott áll mellette végig, a „kiválasztottnak” nyert ügye van..

  Ezen a napon a kiválasztott Bartos Gabi barátom volt.. Nem érdemtelenül: Ugyanis a szerencse istenasszonya az ulti tekintetében is „válogatós”. Csak olyan versenyző mögé szokott odaálni, aki rá is szolgál. Megjátssza a szerencse adományát! Különben ha „hibázik” a kiválasztott, odébb áll..Tegnap izgalmas versenyen sikerül felállnom a dobogóra: III. lettem.

  Pedig az ebédig egész jól álltam: 16 ponttal és jó Ft-tal az élen.. aztán a 6, fordulóban fosdult a kocka: Csak azt buktam el, amit bemondtam. De azt nagyon. 100-nál is több minuszt gyűjtöttem.. A 7.-ben még sikerült rátennem egy „lapáttal”, és elszállni látszott minden reményem. De csodálatos módon a 2többiek” is a keresztbeverést gyakorolták, így vagy tízen álltunk úgy, hogy odaérhettünk az élbolyba..

  A nyolcadikra „eldőlt a verseny” az első jelyet tekintve: Gabi akkora előnyre tett szert, hogy már nem lehetett befogni, Neki 30 pontja volt, az „üldözőknek” csak 20, és már csak vagy nyolcan érhettünk be az első hatba Gabin kívül. A 9,-ben minden sikerült: Nyertem, jó Ft-tal, és felcsillant a II. hely megszerzésének a lehetősége is.. ehhez „csak” Solti Pistának kellett volna lecsúszni a 2. helyre az asztalánál.. ez meg is történt, de „egy partin” múlott a II. helyem.. Mészáros Karcsi barátomnak olyan lapja lett az utolsó partiban, hogy épp elég volt megelőzni.. ezzel „csak” 2. lettem az asztalnál, így a Pista megmaradt összetettben a II. helyen..

  Öröm az „ürömben”, hogy 1, azaz EGY pontot sikerüld megtartanom az előnyömből Bágyi Imrével szemben, aki így „csak” a negyedik lett, 187 ponttal, míg nekem 188 lett.. Ennél kisebb különbség már nem is lehetett volna..

  A szegediek kitettek magukért vendéglátásban és szervezésben egyaránt. Pénteken szállást biztosítottak nekünk, és a szegedi „Gödörben” egy hangulatos sörözőben kellemesen barátok közt eltöltöttük az estét, amit még egy kis éjfélig tartó ultizással is megfejeltünk. Maga a verseny időban kezdődött, (erre még nem volt példa!) és időben befejeződött.. (erre sem) Sportszerű légkörben, izgalmas csatákban dőltek el a helyezések, és most az sem panaszkodott, aki az utolsó helyeken végzett, sőt! BÜszke volt arra Rehó Lajos barátunk, az Ultiszövetség Elnöke, hogy habár 20. lett, de a BAJNOKOT neki sikerült maga mögé utasítani az asztalnál..

  Kis különítvényünk, a sárospatakiak végül is eredményesen zértuk az évet: soha még hárman nem jutottunk be, és ketten nem voltunk a díjazottak között.. Én a III. helyemmel elégedett vagyok, mert bebizonyosodott: „Öreg ember nem „vénember”, azaz nem lehet még leírni… Gyöngyösi Géza barátomnak dupla öröme volt: Neki is sikerült ellenem győzni, és az V. helyezését is megérdemelten szerezte. Ivaskó István is másodszor került be, de Neki nem jött ki a lépés, így kénytelen volt megelégedni a középmezőnyt jelentő 12. hellyel.

  Ez a beszámoló a teljesség igénye nélkül készült, így a helyezések további sorrendjét a kíváncsiak kénytelenek lesznek megnézni az Ultiszövetség honlapján.

  http://magyarultiszovetseg.hu/tarsasagi-nub-dontojenek-vegeredmenye/

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.