A VIII. Heuer Ferenc-Nagy László Emlékversenyről

2014.01.11.-én Kisvárdán a Várszinház ésMűvészetek Háza Különtermében rendeztük meg – immár 8. alkalommal – az Emlékversenyt 41 versenyző részvételével.
A vereny megnyitása után a szervezők (Szeregnyi L. és Dr.Szabó I.) bevezetendő ujításként a következő javaslatot tették. „gyujtsunk közösen egy gyertyát az összes elhunyt sporttársunk emlékére !” Közben video vetítésen Demjén Ferenc : Gyertyák című zeneszáma ment.
És meggyújtottunk egy nagy gyertyát, ami a verseny ideje alatt végig égett.

1.kép2.kép

A rendezők célja ezzel az volt,hogy nem tartható az emlékversenyek „sorozata”. Amennyiben mindig növelnénk az emlékversenyek számát , akkor mondjuk 10 év múlva már lenne 50, 20 év múlva meg 100 emlékverseny. Tehát javasolják, hogy minden egyesület az év legelső versenyén emlékezzen meg az elhunyt sporttársakról!
Ha elfogadható a javaslat a fenti Youtube videó linkje az alábbi: http://www.youtube.com/watch?v=O-umKaaQjh4

A verseny sportszerű körülmények között zajlott, talán egy-két kisebb affért nem számítva. Délelőtti tízórai gyanánt- a megszokott zsíros kenyér-lilahagyma mellett – a rendezők meglepetésként főtt szeletelt paprikás sertésfejet kínáltak a versenyzőknek, amit nem is kellett erőltetni.

Ebédre a szomszédos település ( AJAK) ajaki népviseletbe öltözött asszonyai kínálták az általuk elkészített rizses és darás töltött káposztát, amit a versenyzők igen jó étvággyal fogyasztottak.

4 kép3 kép

5 kép