Beszámoló a döntőről

Monor 2012. szeptember 29.

Tegnapi napon került megrendezésre a Nemzeti Ulti Bajnokság döntője. A helyszín az Ilser Étterem volt, ahol nagyon kellemes körülmények fogadták a versenyzőket. 21-en voltak résztvevői e nemes vetélkedőnek. A játékosok az ország különböző pontjairól érkeztek. Jöttek Debrecenből, Kisvárdáról, Nyíregyházáról, Kecskemétről, Soltról, Tiszabercelről, Budapestről, Szegedről és Sárospatakról. Mindenki időben megérkezett, így 10 órakor elkezdődhetett a verseny. A sorsolás, köszönhetően Fleisz Karcsinak, előre elkészült, így nem volt akadálya a „folyamatos” játéknak. Egy-egy forduló befejezését követően, máris kezdődhetett az újabb forduló. Végig nagyon kellemes hangulatban, vita nélkül folyt a versengés a bajnoki cím elnyeréséért. Főbírónknak, Pavelka Jánosnak, nem kellett egyetlen vitatott kérdésben sem dönteni, játékosok nagyon sportszerűen megoldották, megbeszélték az esetleg felmerült kérdéseket. 10 forduló alatt, mindenki játszott mindenkivel. Voltak magas Ft-tal nyert fordulók és előfordult pár alkalommal, hogy 1 Ft döntött a helyezések között. Végig nagyon szoros volt a verseny, ezt jól mutatják az elért eredmények is.

Végül Várszegi Szilárd szerezte meg a bajnoki címet, 2006 után, immár másodszor. Mészáros Károly lett a második, ő végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Sokáig Stekli Gyula vezetett, de végül a harmadik helyet sikerült megszereznie. Negyedik lett Muzslai Róbert, ki nagyon jól hajrázott. Rákosi Jenő a verseny elején még az elsők között volt, végül az 5. helyen végzett. Bágyi Imre a gyengébb kezdés után sikeresen vette az akadályokat és hatodik lett.

Összegezve: Mindenki elmondhatja, hogy egy sikeres versenynapon vagyunk túl. Nem mindenkinek sikerült azt a teljesítményt nyújtania, ami eddigi eredményei alapján várható lett volna, de azért a tudás mellé egy kis szerencse is kell a kártyában és mind tudjuk, a szerencse forgandó. A versenyzők és a rendezők kik azt a napot Monoron töltöttük, egy nagyon kellemes emlékkel gazdagodtunk.

Rákosi J., Bágyi I., Mészáros K., Várszegi Sz., Stekli Gy., Muzslai R.

2 thoughts on “Beszámoló a döntőről

1. Kedves Barátaim!

A hétvégét /ésmég elég sokat az éven/ az ultinak szenteltem.
    Hogy milyen eredménnyel? „Vegyes”, ha tudja az ultisok nagy része, ez mit jelent. Volt ilyen is, meg olyan is. Mert a szerencse kereke forga
    ndó, egyszer lent, egyszer fent. De a hosszú távú „eredényhez” szükség van a játékos emberi és jétékbei képességeinek meglétére is. A kettő szorosan együtt adja az Embert magát.

Akit érdekel, olvassa el. Akit nem, „lapozzon”..