Beszámoló a Máté András Emlékversenyről

XI. Tiszaberceli Ultibajnokság

 Január végén 11. alkalommal rendezte meg a Szabadidő Egyesület a hagyományos ulti bajnokságát, amely második éve Máté András Emlékverseny.

Az egyesület mindent megtett a verseny sikeres megrendezéséért. Egyeztettek, meghívókat küldtek, helyszínt, parkolót biztosítottak, technikai feltételeket teremtettek, szponzorokat kerestek, jelentkezőket regisztráltak, csoportba soroltak, kézben tartották az egész napi programot.

A rossz idő és a járványos betegségek ellenére 9 órakor 103 fő kezdte meg a versenyzést. Három csoportban /33 -33 – 37 / folytak a küzdelmek azzal a céllal, hogy a csoportgyőztesek majd döntőt játszanak, és elnyerjék a fődíjjal járó 15000 Ft-ot és az egy évig őrizhető a Máté és Társai BT által alapított vándorserleget.

A tiszaberceliek joggal reménykedtek, hiszen az eddigi 10 versenyből ötször berceliek nyertek. A sportszerű küzdelemben végig versenyben voltunk, de a döntőt egy kisvárdai, egy nyíregyházi és egy tiszanagyfalui játékos játszotta.

A győzelmet Mészáros Károly szerezte meg, /ő tavaly a 2. lett /, aki az Országos Ultiszövetség elnöke is egyben, és a kisvárdaiak éljátékosa.

Második Szász István nyíregyházi, harmadik, Deák Mihály tiszanagyfalui játékos lett.

A Szántó Zsolt polgármester úr által a legjobb tiszaberceli versenyzőnek felajánlott különdíjat Száraz László kapta, aki nyolcadik helyen végzett, valamint megkapta a Tiszaberceli Nyugdíjasok Egyesülete ajándékát, egy Máté András nevével ellátott bort.

A nem helybéli, de a helyi egyesület színeiben versenyzők az Eperjesy Ferenc által felajánlott ajándékot- saját könyvét – kapták.

A legjobb női versenyző – a nyíregyházi Bodnár Jánosné, a tolcsvai Vojnár László ez alkalomra palackozott aszú borát kapta, különdíjként.

Ebédidőben koszorúzással emlékeztünk a tiszaberceli ultibajnokság elindítójára. A sírhoz eljöttek régi munkatársak, ultis- és vadászbarátok, civil szervezetek vezetői, polgármester úr, és természetesen ifjú Máté András, aki üdvözli és támogatja a hagyomány folytatását.

Az ultis feleségek ismét kitettek magukért, illetve az egyesületért, kenték a zsíros kenyeret, felszolgálták a teát, biztosították az egész napi ellátást.  

Az ebéd ismét finom és bőséges volt, Tarjányiék most is jó házigazdának bizonyultak. Jól fogyott a Veres László által felajánlott alma is.

A technikai hátteret Vass Tamás, László Antal és Szentesi Szabolcs biztosította. Munkájukat ezúton is köszönjük.

Megköszönjük a támogatást Görömbei Vilmos

                                              Görömbei Ferenc

                                              Szabó Zoltán

                                              Humicskó József

                                              Kovács János

                                              IMTEF.Ibrány

                                              Eperjesy Ferenc

                                              Vojnár László

                                              a nagyhalászi ultis barátok

                                              Szántó Zsolt -szponzoroknak.

Köszönjük a tiszaberceli és a paszabi önkormányzat dolgozóinak, közfoglalkoztatottjainak a háttérmunkát.

Ez a rendezvény is azt mutatta, hogy összefogással, tenni akarással tudunk sikeresek lenni. Reméljük, hogy rendezvényünk és községünk jó hírét elviszik az ultis barátaink, és jövőre ismét találkozunk Tiszabercelen.