Dr. Orbán Gergely emlékére

2018. május 31-én kísértük utolsó útjára Dr. Orbán Gergelyt. A gyászszertartáson Rehó Lajos, a nyíregyházi Nyíri Fészek Ultiegyesület elnöke a barátok, ultis társak nevében búcsúztatta: 

Kedves barátunk, Gergő!
Bizonyára ismered azt az örök igazságot, hogy az életnek értéket csak a szolgálat adhat. Erre mondta Abraham Lincoln, hogy a legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem az, hogy mennyi élet volt éveidben.

Most, hogy még egyszer összegyűltünk, hogy istenveledet mondjunk neked, torkunkat szorítja a fájdalom, az együtt érzünk szeretteiddel, barátaiddal, ultis társaiddal, betegeiddel, vadászcimborákkal, teniszpartnereiddel.

Kiszakadva a hétköznapok időnként nagyon is monoton, néha idegtépő rohanásából, megállunk egy pillanatra, hogy elbúcsúzzunk tőled, Gergő. Megállunk, hiszen távozásoddal szegényebbek lettünk. Látod, ez a rengeteg ember, aki elkísér utolsó utadra, ezt mind tudja.

Drága Gergő barátunk! Ez – reméljük – vigasz szeretteidnek, mennyi sok embernek voltál fontos.

Nem csak a családodnak fogsz hiányozni, hanem nekünk is, mert a hétfő esti ulti partikon, versenyeken, a teniszpályán és a vadászatokon már hiába keresünk. De az égi pályáról, tudjuk, hogy sajátos mosolyoddal mindig felénk tekintesz. Mindnyájan szerettünk és tiszteltünk. Gergő! Ígérjük, hogy, hogy nem lesz olyan ultiverseny a jövőben, hogy ne gondolnánk rád. Te továbbra is köztünk maradsz, mert nem felejtünk el.

Nem szégyelljük bevallani, könnyeinkkel küzdünk. Hiszen mint orvos, Te tudod a legjobban, hogy a halál is életünk része. Bárcsak ne volna az! Ez a mi sorsunk, halandó emberek sorsa.

Pedigfél évvel ezelőtt a 70. születésnapodon még oly önfeledten harmonikáztál, együtt énekeltünk, táncoltunk, élveztük az életet. Sok ultis összejövetel, névnapi, születésnapi buli Gergely harmonika játéka nélkül nem múlhatott el.

Az ultis társadalom is sokat köszönhet Neked, a nyíregyházi Nyíri Fészek Ultiegyesület gazdasági felelőseként segítetted munkánkat. Több régiós és országos versenyen jól szerepeltél.

Kedves barátunk, Gergő! Hiszem, hogy életed összegzését Rónay György Ajánlás című verse igazolja a legjobban:

„Most/ halálom napjaiban/ még egyszer összegyűjtöm,/ amit a földön kaptam, / barátságot, szerelmet, / hűséget, örömet, / szeretetet, ragaszkodást, / szépséget, tisztaságot, / jóságot, önfeláldozást – / és egy utolsó lendülettel / felmutatom az égnek.”

Családod gyászában fájdalommal osztozunk, Isten nyugosztaljon, Gergő!