3 thoughts on “MAUSZ Nemzeti Ultibajnokság 2. forduló eredményei

1. Sokat gondolkoztam, elmondjam – e a véleményem és a javaslataimat? Arra jutottam, hogy elmondom, hátha nem süket fülekre talál. És ha csak néhány %-ot segít a továbbiakban, már megérte.

Ez az év az első az ultiban, amikor EGYSÉGES a bajnokság és a játék az ország egész területén. Ebben oroszlánrésze van Muzslai Róbertnek, aki a Szövetség elnökeként mindent megtesz azért, hogy az ultisok tábora
    bosszankodás nélkül hódolhasson szórakozásának.

Az egységesítés egyik eszköze az új sorsolóprogram, ami ez éven „vizsgázik”. A kezdeti nehézségek ellenére egyre jobban múködik.

Vannak még hibák, de az nem a programból adódik. a kezelése még nem tökéletes, de dolgoznak rajta a kiválasztottak és egyre több hibát sikerült már kiköszörülni. Pl: a négyesasztalt már az utolsókból sorsolja.

Szomorú az, hogy hiába volt a kétnapos „tanulás”, kevesen érezték úgy, hogy Ők is akarják. Jelenleg 3 ember vállán van a felelősség, hogy a versenyek zökkenőmentesen és időben fejeződjenek be.

Elég egy technikai hiba, és borul az időrend. Egyikük sem tanult számítástechnikát, nem várható el, hogy profi módon oldják meg a „gubancot”.

„Társadalmi munkában” nem várható el, hogy a feladatot hibátlanul oldják meg a mellett, hogy játszanak is.

Van JAVASLATOM arra, hogy lehetne megoldani ezt a problémát.

1. Van sok bírónk, akik alkalmasak (lennének) egy verseny fóbírói tisztét elvállalni, ha erre megtanítják Őket. Vannak olyan bírók is, akik „egyenesen a középdöntőbe” jutottak. Ha Őket véjoznánk meg, szívesen elvállalnák a feladatot. NEM INGYEN. Minden versenyből ki lehet gazdálkodni a költségeiket és díjazásukat. Ebben az esetben már MUNKÁT végeznek, amit számon is lehet kérni. Feladatuk lenne a számítógép kezelése mellett a játékosok közti „felügyelet” is, ami jótékony hatással lenne a sportszerüségre is.

2. Minden versenyen megspórolható lenne legalább másfél óra, ha betartanánk az IDŐKORLÁTOT. Az új program kinyomtatja a játszmalapot, mérheti az időt, csak elhatározás kérdése, hogy elveszik – e a lapot az időhúzóktól vagy nem? Csak 2 „segítőre’ van szükség, akiket a rendező egyesület a főbíró alá rendel.

3. Volt Borbély Imrének egy javaslata a játék gyorsítására. Az úgy nem állja meg a helyét, de finomítva igen! A licitálást ne lehessen vég nélkül csinálni. KÉT „HAZUGSÁG” belefér. De a harmadikra már az igazit kelljen licitálni! Aki ezt nem tartja be, minősüljön renonsznak és a 2 licitjét bukottnak tekintsük. Hamar leszoknának az erre játszók az időhúzásról.

4. Időt takarítanánk meg, ha nem lenne SZÜNET minden forduló között. Szerinte három ötperces szünet elegendő. A második után, az ebéd előtt úgyis van és a hatodik után. Ez kielégítené a dohányzók, a kis és nagy dolgukat végzők és az inni szándékozók igényét egyaránt- Ezzel még a fordulók közötti „örömjáték” lehetősége is korlátozva lenne. Technikailag nem tudom, megoldható-e, de talán a 2. és 4- fordulü után lehetne KÉT FORDULÓT PÁROSÍTANI, ami nagyban segítene az időben. Hiszen szinte azonnal kezdődhetne a másik forduló

5. A legtöbb idő az EBÉDDEL megy el. Ezen kéne gyorsítani. Lehet „önkiszolgáló” módon, vagy a helyi játékosok bevonásával. Ez csak szervezés kérdése. Ahol megoldható az ebéd ne a kártyaasztaloknál történjen.

Véleményemet és javaslataimat a jobbítás szándéka vezérli. Azt szeretném, ha egy verseny jó hangulatu, baráti találkozás lenne mindenki számára.

Szeretném, ha írásom végre célhoz érne, meghallgatásra találna.
    Ha csak 10 %-kal jobb lesz ettől a helyzet, már elégedett lennék

2. Mivel március 27.-én közzétett írásomra a Vezetőség és a Tagság részérúl semmilyen reakciót nem észleltem, arra a következtetésre jutottam, hogy a kutyát nem érdekli senki véleménye és javaslata.

Mivel én nem tudom eltávolítani, arra kérem Sztakó Mihályt, vegye le minden írásomat, amiben véleményt vagy javaslatot fogalmaztam meg a Vezetés felé

A jövőben ezt az oldalt messze el fogom kerülni. A véleményem és javaslataimat megtartom magamnak, fölöslegesnek tartom elmondani, úgysem hallják meg.

Tisztelettel Várszegi Szilárd, egy a Senkik közül.

3. TALÁN KEVÉS VOLT AZ IDŐ A JAVASLATOK LEREAGÁLÁSÁRA.SZILÁRD HAMAR FELADTA.ANNYYIT AZÉRT IRHATTAK VOLNA.HALI SZÉP TAVASZT FOGLALKOZUNK A JAVASLATTAL.. ELŐSZÖR A KÖZÖSSÉG VÉLEMÉNYÉT IS MEGHALLGATVA MEGHOZNI A DÖNTÉST.ÚGY LÁTOM EZ MÉG ORVOSOLHATÓ .IGY LEGYEN!!!!