PIATNIK NEMZETI ULTI BAJNOKSÁG – TÁRSASÁGI ULTI – EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ – VÉGEREDMÉNY

helyezettek

1. Mészáros Károly (2132) [+26.82] 327 Ft 33 pont
2. Várszegi Szilárd (2089) [+12.99] 149 Ft 26 pont
3. Oláh László (2069) [+12.04] 131 Ft 26 pont
4. Gégény Tamás (2058) [+24.07] 109 Ft 26 pont
5. Dudás János (2084) [+3.79] 99 Ft 25 pont
6. Fazekas József (2071) [+15.73] 161 Ft 24 pont

7. Hidvégi József (2077) [+7.68] 102 Ft 22 pont
8. Szántó András (2082) [+5.02] 43 Ft 21 pont
9. Pajic Zvezdan (2056) [+5.74] -74 Ft 21 pont
10. Száraz László (2094) [-3] 153 Ft 20 pont
11. Pápai László (2028) [+8.55] 72 Ft 20 pont
12. Sánta József (2141) [-15.21] 17 Ft 19 pont
13. Peley András (2049) [-5.54] -33 Ft 19 pont
14. Ivaskó István (2065) [-5.31] -13 Ft 18 pont
15. Nagy István (2079) [-7] -120 Ft 18 pont
16. Dienes János (2092) [-3.08] 29 Ft 17 pont
17. Bágyi Imre (2086) [-18.38] -200 Ft 17 pont
18. Máté János (2039) [-11.12] -142 Ft 14 pont
19. Makra Zsolt (1999) [-11.5] -338 Ft 12 pont
20. Selmeczi András (2093) [-27.37] -359 Ft 12 pont
21. Gönczi József (2043) [-15.03] -113 Ft 10 pont

5 thoughts on “PIATNIK NEMZETI ULTI BAJNOKSÁG – TÁRSASÁGI ULTI – EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ – VÉGEREDMÉNY

 1. T.c. Mészáros Károly !

  Gratulálok 2016. évi magyar Bajnoknak !

  Úgy látom az eredményekből a “nagy öregek” mindig és mindig bizonyítanak.
  Egyszer kérdeztem Pavelka Janit, hogy lehetnék jobb – és megint nem volt szerencsém, megint kiestem …
  Azt mondta a szerencsét ki kell érdemelni azt meg kell találni, meg kell keresni – rajtad múlik a szerencséd.
  Hát ez az amit Ti nagyon tudtok a kártyatudás mellett, mindig amikor kell akkor találjátok meg
  az ellenfél gyengéit, hibáit. Tudjátok mikor mit rak le, és jó az idegrendszeretek hozzá – nem kapkodjátok el.
  Kivárjátok a nagy vadat és akkor lőtök ha van már mire.
  No, ezt kell Nekünk és sok fiatalnak megtanulni – de ezt csak az élet adja meg a kitartóknak – és akik kiérdemlik.

  Baráti Üdvözlettel: Rákos Károly – Hódmezővásárhely

 2. Tíz éves az Ultiszövetség és én is ugyanennyi ideje vagyok résztvevője a versenyeknek. Ez így nekem kettős jubileum.
  Hogy mennyire az, azt az eredmények igazolják: A tíz év alatt ötször kerültem be a döntőbe, kétszer lettem első, egyszer második, – ez évben – egyszer harmadik és egyszer negyedik.
  A vándorserlegen úgy emlékszem, a kilenc verseny győzteseinek névsorában csak hat név szerepel. Ennek egyetlen oka van: Három versenyző neve duplán található. Bartos Gábor és Virág István ez évben nem került a döntőbe, így nekem lett volna lehetőségem elnyerni végleg a vándorserleget. Nem sikerült, de nincs okom a szomorkodásra: Az ezüstérem is szépen csillog.
  A 10. jubileumi évben új név került be a „halhatatlanok” társaságába: Mészáros Károlyé, nem érdemtelenül. Gratulálok Karcsinak a kiváló teljesítményéhez.
  Nyíregyháza méltó házigazdája volt a versenynek, kitűnő feltételeket biztosított a messziről utazók számára. Köszönöm mindannyiunk nevében.
  A rendezés és a hangulat kiváló volt, nem is emlékszem, szükség volt-e bíróra? Egyetlen malőr volt, hogy a számítógép a hetedik fordulóra „bemondta az unalmast”, és nem a megfelelő sorsolást produkálta. Ez már nem először fordul elő az országos döntőn. Szerintem megérné ezt a feladatot profira bízni. Prorok Márton nem hiszem, hogy nemet mondana a felkérésre. 2006-ban Ő vezette a versenyt, élő adásban lehetett követni az interneten a „szurkolóknak”. És működött! Jól. Azóta fejlődött a technika, viszont sikerült „elszúrni” kétszer is a sorsolási programot.
  Egy dolog volt, ami nagyon nem tetszett: A szünetekben tapasztalt „hangnem”, ami sokat rontott az egyébként sportszerű verseny hangulatán.
  Mindent egybevetve egy jól szervezett, sikeres versenyen vagyunk túl, de előttünk van még a Sportulti döntő, amin még lehet javítani a mérlegen. Ha netán ott sikerülne az, ami itt nem, akkor a „kettős jubileum” számomra nagyonis felejthetetlen lenne.
  Köszönöm a házigazdának a szíves vendéglátást, gratulálok a versenyzőknek az eredményes szerepléshez, a verseny levezetéséhez Gyöngyösi Gézának. A „malőr”-ről nem Ő tehet.
  Minden Sportultiba bejutott játékosnak sikeres szereplést kívánok!
  A Viszont Látásra Kisvárdán!
  Baráti üdvözlettel: Várszegi Szilárd

 3. Mausz Versenyszabályzat III. 10. §. (7): „… A döntőben minden játékos mindenkivel játszik. …”. Ez (tekintve a két évvel ezelőtti szegedi balhét is) maximálisan teljesült? Vagy csak félreértés a hír, hogy (a megfelelő programok megléte ellenére) megint svájci rendszerben párosítottak?

 4. Gratulálok a dobogósoknak!

  Kevésbé azoknak a döntéshozóknak, akik a RÉGI Párosítót vélték alkalmasnak a 21 fős körmérkőzéses döntő lebonyolítására. Érthetetlen számomra ez a nyilvánvalóan banális döntés több okból is:
  1) a RÉGI Párosító köztudottan sohasem tudott körmérkőzést, csak svájci rendszerű ültetést, akkor miért azt használták a körmérkőzéses döntőre???
  2) már kb. 3 éve elkészítettem az ÚJ Párosítót, ami a körmérkőzést is tökéletesen kezeli, és erről tudomásuk van a döntéshozóknak
  3) már tavalyelőtt Szegeden is pont ugyanebbe a hibába tetszettek beleesni ugyanezek a döntéshozók 🙂
  4) képzéseken oktatták a Párosítók használatát
  5) Gyöngyösi Géza oktatónak saját lakásán mutattam be 5 órahosszán át az ÚJ Párosító minden csínnyát (egy mai telefonbeszélgetés alapján állítólag nem is emlékszik erre, sőt, szerinte a RÉGI Párosító a jó :-)))
  6) másik hivatalos felkérésre is bemutattam már az ÚJ Párosítómat, annak minden előnyével, jelen volt Rehó, Muzslai, Farkas, Prorok
  7) többször ki is lett már próbálva az ÚJ Párosítóm, pl. tavaly volt szerencsém nekem vezetni a MUOE 15 fős körmérkőzéses döntőjét – természetesen gond nélkül, élő közvetítést szolgáltatott a program, ráadásul egy tabletről
  8) az ÚJ Párosítót azért készítettem, mert többek közt eme döntéshozók is igényelték rengeteg újítását, pl. erőnyerők helyett kezeli a 4 fős asztalokat is, nevesített játszmalapokat nyomtat, betölti a legfrissebb Élő-pont listát, kezeli a körmérkőzéseket, a játékos visszalépést, utónevezést, legalább 7 féle pontozás választható, irányított sorsolással átültethető bármikor bárki, elrontott forduló törölhető, csapatversenyekhez is mindent tud, különdíjakat kezel, mindenen működik, laptopon, tableten, okostévén stb.
  9) a döntéshozók már évek óta ígérgetik is az ÚJ Párosító bevezetését
  10) a döntéshozók valamiért sosem engem hívnak fel telefonon, tőlem sosem kérnek szakmai tanácsot, miközben tudják hogy a RÉGI és az ÚJ Párosító is az én termékem
  11) ami talán végképp a legérthetetlenebb, hogy a tavalyi NUB Döntőt már az ÚJ Párosítómmal vezényelték, és gond nélkül lement körmérkőzésben! Itt megtekinthető, ha valaki mégsem emlékezne ugyanúgy 21 fős volt, Rehó győzött, és ott volt minden további döntéshozó is:
  http://www.ultiszovetseg.hu/parosito/VersenyKozvetito.php?v=1443251390777
  12) a döntéshozóké minden felelősség, amikor szembe mennek minden észérvvel, tudással és tapasztalattal, az őket megbízó és fizető játékosaik játékélményét, versenyzését tönkretéve, be nem tartva saját MAUSZ szabályaikat sem

  A programot kezelő barátom felhívott engem menet közben hogy véletlen kétszer nyomták meg az új forduló párosítása gombot, de ez pont nem okozott különösebb problémát, mondtam hogy ettől még folytatható a verseny, és hozzátettem, hogy svájci rendszerben ne is várják hogy kijön a körmérkőzés, mert annak csak annyi az esélye mint a lottó 5-ösnek.

  Svájci rendszerű párosításban nyilvánvaló hogy nem fog tudni mindenki mindenkivel játszani, mert annak teljesen más a szisztémája. A svájci rendszerű párosításban korábban is kifogásolták hogy túl hamar kerülnek össze újra azonos játékosok, ennek javítására ígéretet is tettem és tartani tudom magamat hozzá. Azonban tudatában kell lenni hogy ez csak nagyon korlátozott módon (mondjuk 1-2 fordulóval későbbre) halasztható csak, és csak akkor ha a létszám legalább a fordulószám 5-szöröse. A svájci rendszerű párosításból akkor sem fog kijönni a körmérkőzés sohasem, mert az matematikailag képtelenség, ha eleinte az élboly kerül mindig összeültetésre! A körmérkőzéses versenyeket korábban is papíron vagy excell táblával oldották meg, míg a mai igényekhez igazítva el nem készítettem az ÚJ Párosítómat, melyet az elmúlt években már rengetegszer használtak gond nélkül, svájci, körmérkőzéses, csapat, vagy akár 24 órás versenyeken egyaránt.

  Ha esetleg van még akinek mindez újdonság, itt találja az ÚJ Párosítót, és hogy miket tud:
  http://www.ultiszovetseg.hu/parosito/index.php

  Minden verseny amit az ÚJ Párosítóval vezényelnek, egyben élőben követhető is – ha internet eléréssel használják, itt:
  http://www.ultiszovetseg.hu/parosito/versenyek.php

  További sikeres(ebb) verseny szervezéseket kívánok a döntéshozóknak, az elégedetlen játékosoknak pedig „kívülállóként” nem tudok mást javasolni mint hogy erőteljesebben érvényesítsék azon akaratukat, hogy kiket bíznak meg a fontos döntések meghozatalával.

  Tisztelettel,
  Prorok Marci

 5. Azt hiszem, hogy Prorok Marci megszólalása kellett ahhoz, gogy a „döntéshozók” végre magukban is keressék a hibát és leszálljanak a magas lóról, amiről már a hibák nem is látszanak.

  Talán a jövőben lesz olyan verseny, ami nem a rossz döntések miatt siklik tévútra. Köszönöm Marci az egyenes beszédet!
  Tisztelettel: egy amatőr számítógéphez nem értő ultis, aki szívügyének tekinti a SPORTSZERÜSÉGET minden téren.

  Várszegi Szilárd

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.