Tisztelt MAUSZ Vezetőség – Tisztelt 2017. évi leendő MAUSZ Közgyűlés!

Az alábbiakkal szeretném segíteni az 2017.évi új ULTI szövetségünk munkáját ill. ezáltal minden ULTI-s kollégámat az idei versenyévben. Egy ominózus pontra, a Versenysorsoló Program kiválasztására és használatára hívnám fel a jogszabályalkotó Közgyűlésünk figyelmét. Megvizsgáltam, teszteltem, összevetettem  Prorok Márton  Marabu-Régi (v1.3) és Marabu-Új (v.: 2016020512) Internetes Böngészős programját. A 2017.01.07. Kisvárda-Heuer-Nagy-Szalai  verseny tagjai voltak a „teszt-alanyok” (utólagos engedelmükkel).

A viszgálat tárgya arra vonatkozott az Élő-pontokat a programok be tudják-e tölteni és az 1.forduló sorsolását, majd a 2.forduló sorsolását azonosan végzi-e el a két program.[svájci rendszerű beállítás mellett, pontozás: 4-2-0 pont, Erőnyerők kimaradnak: 4ponttal]

 Végeredmény:
– Mindkét programmal betölthető az aktuális MAUSZ-Élőpont lista alapján bármelyik  versenyző, ha új a tag akkor is bevihető pl. 2000 élőponttal.
– Az első fordulóban az erőnyerő a 2 legkisebb élőpontszámú volt és megegyezett  mindkét programban a kimaradó 2-2 személy. [tulajdonképpen ez a egyik lényeg]
– Az első fordulók párosítása megegyezett mindkét program alapján, pici eltéréssel:  csupán 2db azonos élőpontszámú versenyző ült máshol, de szerintem ez is rendben.[ ez mutatja, hogy már működik a svájci rendszer]
– A második fordulónál az erőnyerőket a Nulla pontosok közül veszik, bár nem egyformán  de itt is törekszenek a legkisebb élő pontszám felé a programok.
– A harmadik fordulóban új erőnyerőket adnak a legkevesebb pontosok közül a programok.

Konklúziók:   Mindkét program egyformán jó alkalmazható, de…

 A Marabu-Új Internetes böngészős program előnye, ami a használata mellett dönt:
– Internetről (nem csak file-ból) tudja beolvasi az Élőpontokat.
– Bármelyik forduló után be- és kiléptethető a versenyző !
– Lehet vele 4-es asztalt létrehozni.(nem kell erőnyerő)
– Nyomtathatóak a játszmalapok.
– Nyomonkövethető interneten a verseny.

Én az alábbiakat javaslom 2017. évre:
– Mindkét program legyen használható(ezt le kell írni a 2017. évi MAUSZ szabályzatban!)
– 4-2-0 pontázás maradjon
– Erőnyerők kimaradnak 4 ponttal.
– Többször használtam ezt az új verziót, mindig jól működött, a nyomtatás miatt gyors !
– Mellékelek egy „zip” file-t ezt bárki betöltheti és tovább tesztelhet, hátha talál valamit ami ill. hátha megtetszik az új program használata.
[új programban a kapcsos zárójelek közötti tartalmat kell a txt file-ból CRTL+C után  CTRL+V -vel, magyarul vágólapról beilleszteni a Betöltés menüpont ablakjába]

Írásom célja, hagyjuk meg a rendező egyesületeknek milyen programot használja, de azt jól tegye! A pontozásban és az erőnyerő kérdésben viszont a Közgyűlésnek meg kell egyeznie !

 Üdvözlettel: Rákos Károly – Hódmezővásárhely,2017.02.10.

2017-PROBA

One thought on “Tisztelt MAUSZ Vezetőség – Tisztelt 2017. évi leendő MAUSZ Közgyűlés!

 1. Csak üdvözölni lehet Rákos Károly „tesztjét”, amivel segíteni szeretné a Közgyülés eredményes munkáját.

  Egy észrevétel, mielőtt mondanivalómat kifejteném: Lassan nincs hol megszólalnia az egyszerü ultisnak, hiszen a posztok után NINCS HOZZÁSZÓLÁSI LEHETŐSÉG. Mi célt szolgál akkor a szövetség honlapja, ha a véleményeket kizárja a lehetőségekből?

  A MARABU programhoz:

  Prorok Márton profi a számítógép területén. Minden programja MÚKÖDIK, ha „értő” kezekbe kerül.

  Mágis van minőségi különbség az ÚJ JAVÁRA.
  Ez mindent tud, ami egy programtól elvárható.

  Sajnos, az eddigi gyakorlat azt bizonyítja, hogy az eddigi Vezetés nem tette magáévá és továbbra is a régit használta, azt sem szakszerűen: sikerült is KÉT ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOT is elbaltázni a régi program használatával, ami csak arra az egyre, a MINDENKI – MINDENKIVEL való játékra nem alkalmas.

  Egy megjegyzés: Ha már kifizetett a szövetség egy csomó pénzt a fejlesztésre, miért nem tartott TANFOLYAMOT a számítógép – kezelők részére? Vagy miért nem hívta meg Marcit EGY VERSENY LEBONYOLÍTÁSÁRA?

  A MUOE megtette. Kiválóan működött, interneten lehetett követni.
  Ez nem új dolog: Ezt a „régi” is tudta! 2006-ban Marci vezette az I. Szabad föld Kupa címen az országos döntőt, amit éló egyenes adásban názhettek az érdeklődők.

  Nekem jobban tetszik a 3 2 1 pontozás. Humánusabb. A leszakadók nem érzik magukat annyira hátul .

  És ha már volt HATÁROZAT arra, hogy a jövőben az erőnyerőt felváltja a négyesasztal, miért nem alkalmazzák? Igazságosabb, mint az erényerő, és nincs szükség „Gipsz Jakab” bevonására.

  A számítógép azzal gazdálkodik, amit lehetőségnek adnak neki. Négyesasztalon 8 ponttal. Ezt igazságosan el lehet osztani.

  Javaslatom szerint az első 3, a második 2.5, a harmadik 1.5, a negyedik 1 pontot kapjon. A „felezés” nem okoz gondot, és így a helyezések arányosan fejezik ki a játékosok teljesítményét.

  Van egy személyes kérésem is a Kongresszus felé.
  Az „Év Játékosa” cím odaitálése kapcsán kaptam hideget – meleget néhány játékostól. Dr Tarsoly Zoltán és Rehó Lajos javaslatot is tettek, hogy mi alapján lehetne nem odaitélni a címet. Ha csak ezen múlik a Kongresszusi munka sikere, a békesség kedvéért lemondok a címemről: Nem fogadom el. Azokért a „jelzőkért”, amiket e két ember aggatott rám. Legyen a „cím” Rehóé, aki tavaly nem kapta meg.

  Ennek a Kongresszusnak különben is vannak fontosabb feladatai is. Többek között az, hogy a rég áhított EGYSÉGET visszaállítsa, az alkalma Vezetőt megválassza. Erre van remény és nem szeretnék „akadálya” lenni az együttmúködésnek.

  A jelültek között van olyan, akit becsülök annyira és ismerm úgy, hogy ha Ő lesz az elnök, talán sikerül megteremteni az olyan rég hiányolt EGYSÉGET.

  Egy vezetés akkor életképes, ha a két vezető TUD ÉS AKAR egyóttműködni a cél érdekében. Muzslai Róbert mögött van többéves veztetői tapasztalat, Gyöngyösi Gézával megértik egymást és már eddig is mutatkoztak a jószándéku együttmúködés eredményei – ha csak a Versenynaptár összefésülését nézzük, abban is.

  Javaslom, hogy az ÚJ MARABU PROGRAMRA építsük a jövő versenyeit és ehhez a Vezetés kérjen segítséget Marcitól. Biztosan meg fogja adni.

  Én nem leszek ott, ezért írtam ide elképzeléseimet a jövőröl. Hogy miért? Játszani jobban szeretek, mint a szócséplést.

  Eredményes munkát és megnyugtató döntést kívánok a résztvevőknek

  Üdvözlettel: Várszegi Szilárd

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.