12 hozzászólás a(z) “I. MAGYAR ULTI LIGA Középdöntők kiosztása” bejegyzéshez

 1. Lesz majd valamifele update a verseny alakulasarol akarhol is a neten vagy majd csak vegeredmeny?

  • Mind a 4 kzd első helyezett nevét megküldték ide.Ma estig a döntőbe jutottak:Ősz Attila, Bartus István,Ollár Csaba,Boros Imre.

 2. Majd a kőtáblákon. Dinoszauruszoknak nem egyszerű megbirkózni a kor kihívásaival. 🙂

 3. Tisztelt)?) Szervezők!
  Az “ultistars” egyik győzteseként vehettem, vettem részt ma az V. középdöntőn. Észrevételeim:
  – Piros ultit mondtam a 2. körben, 5 piros, négy tök egy makk. Fix nyerés. Három lap volt már csak mindenkinél. Piros csak nálam az ász és a 7, és egy makk. Megnéztem az addigi fogásaimat, amikor a C játékos felkiált: “renonsz”, nem lehet megnézni!…Hívjuk a bírót (akit most nem minősítenék). Benne van a szabályzatban! – mondják mindketten. Mutassátok meg! – Persze nem tették, hisz nincs benne… Különben is a verseny előtt erre is felhívták a figyelmet – állította erre a bíró. Ez szintén nem igaz, hisz nem volt olyan eligazítás, ahol mind a 9 középdöntős ott lett volna…De amit akkor mondtak, amikor én is jelen voltam azok között ilyen nem hangzott el. Sőt inkább sporttársi toleranciára ösztönöztek bennünket. Erre a volt is példa a másik asztalnál…
  .Bukva kifizettették velem, ami 36.000 zseton volt s így a veszteségem így 72.000 zseton lett. Ezzel talán kisdöntős lehettem volna… Főleg, ha feszültség nélkül játszhattam volna a harmadik körben…

  Zsetondeficit volt a második kör után. Akárhogyan számolták nem jött ki a helyes szám. Most segítek, hisz egyszerű. Ha a második kör X, Y és Z játékosa pl 900.000 zsetonnal zárta az első kört, – amit nem egy asztalnál játszottak – ennyivel is kezdték a másodikat, s ennyinek kellett lennie a kör végén is. Ezt még az esetleges “elfizetések” (1.000 helyett 10.000 értékű zseton adtak vagy fordítva) sem befolyásolhatták… tehát két lehetőség van. 1.) Valaki “véletlenül” nem az ő zsetonjaival játszotta a második kört, de valaki akár ki is emelhetett mondjuk 2 db 20.000-es zsetont az őrizetlen zsetonok közül.. milliós fődíj csábítása nagy..
  Gondolom a helyes választ Önök (is) tudják már…Semmi érdemi vizsgálat, a tisztátalan verseny megy tovább…

  Sajnálom! Elsősorban azt, hogy az igazi ultizáshoz, ultisokhoz méltatlan módon sikerült ezt a nemes versenyt levezényelniük…

  Kiss Tibor

 4. Tisztelt Főszervező!

  Sokadszor is áttanulmányoztam a 2017-es Versenyszabályzatot. Tény, hogy sehol nem említi a renonszok között, ami miatt engem 72.000 zseton “elvesztésére” kényszerítettek. Elsősorban a hozzá nem értő versenybíró miatt. Ezért jogi útra kívánom terelni az ügyet.
  Kérem tájékoztasson, hogy meddig és hová kell benyújtani a hivatalos óvást? (DE akár ezt a levelemet is annak tekintheti…)

  Sporttársi üdvözlettel:
  Kiss Tibor
  Miskolc

   • Kedves Imre!

    Köszönöm “megerősítő” véleményedet! Látod itt tartunk!
    Már a legszebb magyar játékból is kitörölték az igazi magyar tisztességet!

    Üdvözlettel:
    Kiss Tibor

 5. A versenyt versenyzők és szervezők-lebonyolítók egyaránt komolyan vették. A jó szándék több alkalommal is tetten érhető volt.Éppen a magas induló létszám és a tét miatt a szabályokat is komolyan kell venni.
  A lap felnézéses szituációt, ha én versenybíró vagyok egy sárga lappal / figyelmeztetéssel / oldottam volna meg, bár valóban elhangzott, hogy csak a saját utolsó ütést lehet felnézni. Ehhez viszont korrekt partnerek is kellenek!
  A kezdeményezés jó, a hibák javíthatóak, a hozzászólásoknak ezt is tükrözniük kell, ellenkező esetben a jóval többet kockáztató stáb és az ultis társadalom fog rajta veszíteni.
  Nem fognak ilyen versenyt szervezni!
  Ezért ne csak a vesztesek sirámait írjuk le!
  / nekem is csak a kis-döntő sikerült./
  Mészáros Károly.

 6. Kedves Mészáros Károly!

  Te csak a mundér becsületét véded… Nem egy nap versenyeztünk, így nem tudhatod mi hangzott el nálunk… S a hivatalos Versenyszabályzatot nem írhatja felül szóbeli “intelem”…
  Másrészt előzetes megmérettetés nélkül “érdemeidre való tekintettel” lettél középdöntős!
  Üdvözlettel:
  Kiss Tibor

 7. Kedves Tibor!
  Csak a pontosítás miatt: Igaz, hogy érdemeimre való tekintettel lettem középdöntős, de a csoportomban megnyertem a saját soromat, és összesítésben is nálam volt a végén a legtöbb zseton. A kis döntőben elbuktam két piros ultit, így pedig nem lehet továbbjutni!
  Hivatkozhatnék arra, hogy az általam megrendelt és kifizetett ebéd 13, 40-kor még nem érkezett meg, és miután inzulinos cukros vagyok, ez negatívan befolyásolta a teljesítményemet. De kit érdekel ez? Elbuktam és kész.
  Soraidból egyébként kiérezhető, hogy jó játékos vagy, és az asztalnál kemény ellenfél lehetsz.
  Remélem, hogy valamikor még együtt játszhatunk, és közösen ügyelhetünk arra, hogy a sportszerű játék diadalmaskodjon.
  További sok sikert kívánok.
  Üdvözlettel: Mészáros Károly

 8. Kedves ultit szerető ultistársak!

  Ez a verseny nem arról szólt, hogy adott szituációban kit hogy renonszoltak be a nem éppen sportszerű “sporttársak”, hanem az ULTI NÉPSZERŰSÍTÉSÉRŐL.

  Hogy végre szeretett játékunk HUNGARIKUM lehessen.

  Van egy közmondás, ami idevág:
  “Sírni csak a győztesnek szabad”

  Attól lett “szép” ez az I. Ulti Liga cínen lezajlott verseny, hogy az esélyesek mind elvéreztek, a többiek pedig felszabadultan játszva játszhattak, az esélyesség terhe nélkül.

  A végén mindig van, aki győz.
  Ezen a versenyen Ők győztek.

  Gratulálok a Győzteseknek.

  Remélem, a tanulságok levonása után a j9vőben hasonló hibákba nem fut bele sem a szervező, sem a rendezőgárda.

  Ebben a versenyben a KÖZÖNSÉG biztosan nyertes volt.
  Hiszen ennyi energia befektetése hosszú távon megtérül. Ha csak azt sikerült elérni, hogy a VERSENY FOLYTATÓDJON és az ulti végre bekerüljön a HUNGARIKUMOK közé, már NYERTÖNK.

  Elsősorban Mi, ultisok, de a közönség is egy szerethető, élvezhető, szórakoztató műsort.

  Viszont a “hozadéka” sokkal t9bb lehet. Talán éppen azon felbuzdulva, hogy itt bárki nyerhet, akit aznap Fortuna a kegyeibe fogad, özönleni fognak a “kalandra vágyó”, ultit szerető FIATALOK IS az Egyesületek kapuinál. Amire nagy szükség is van, hiszen az ultisok átlagéletkora bőven 60 év fölött van.

  Köszönöm a Szövetségnek, hogy pozitív hozzáállással álltak a szervezés mellé.

  Köszönom a TV stábnak, hogy ennyi energiát fordítottak a rendezésre. Remélem, hogy az “energia” nem vész el és lesz folytatása.

  Köszönom hogy részt vehettem rajta én is sok más ultistársammal együtt.

  A kezdeményezés jó. Hogy nem mindenki elégedett? Kit érdekel? Tegnap Ők hárman voltak a “legjobbak” 🙂

  Úgy gondolom, el kell fogadni a tényt: A napi forma, szeremcse alapján minden versenyen az győz, aki aznap mutatja a legjobb formáját.

  Tegnap Nagy István volt a nyerőember. Legközelebb más lesz.

  Hát ettől szép a Mi játékunk

  Üdvözlettel: Várszegi Szilárd

 9. NYÍLT LEVÉL
  a MAUSZ és MUOE elnöke Muzslai Róbert részére

  Elnök Úr!
  Őszinte sajnálatomra a mai napig nem kaptam választ az I. Magyar Ulti Liga V. középdöntőjében ért joghátrányommal kapcsolatban benyújtott óvásomra.
  A hallgatása a következőket jelenti számomra:
  – Igazam van, de nincs szándékában, szándékukban kártalanítani engem.
  – Nincs Önben annyi korrektség, hogy elismerje a bíró Nagy István – aki a MAUSZ alelnöke – hibáját, illetve azt, hogy Ön nem tartott előzetes tájékoztatót valamennyi versenyző részvételével.
  – Ön alkalmatlan egy nagy fontosságú verseny jogszerű és zavartalan lebonyolítására.
  – Ön méltatlan a tisztségei betöltésére, arra , hogy a tisztességes ultis-társadalom egyik vezetője legyen.

  Egyúttal tájékoztatom, hogy panaszt nyújtottam be a versenyt támogató Hungarikum Bizottsághoz.
  Végezetül bejelentem, hogy amennyiben nem történik meg az erkölcsi és az anyagi kártalanításom bírósági úton fogom kikényszeríteni.

  Bizakodással:
  Kiss Tibor
  Miskolc

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.