IV. Nyíri Fészek Kupa 2017. NYÍREGYHÁZA

A verseny rendezője: Nyíregyházi Nyíri Fészek Ulti Egyesület – Magyar Ulti Szövetség
A verseny ideje, helye: 2017. február 04. 9:00 – kb. 17:00 (regisztráció 8:30-tól 8:50-ig) Nyíri Fészek Étterem /Nyíregyháza Rákóczi u.26./
A verseny résztvevői: Minden jelentkező, aki a rablóulti általános szabályaival tisztában van, a verseny szabályait elfogadja, a Magyar Ulti Szövetség versenyzője illetve igazolását a verseny kezdetéig hitelesíti. Részvételi szándékát legkésőbb 2017. február 1-én 20:00-ig jelzi.
A verseny lebonyolítása: 8 fordulós svájci rendszerben a MaRaBu számítógépes párosító program segítségével. Az egyes fordulók 15-15 leosztásból állnak. Minden asztalon csak 3 versenyző játszhat egyszerre. Hárommal nem osztható létszám esetén minden fordulóban 1 vagy 2, a versenyben legkedvezőtlenebbül álló versenyző erőnyerő lesz. (mindenki legfeljebb egyszer). Az asztalán legtöbb forinteredményt elérő játékos 4, a második 2, a harmadik 0 pontot kap. Az első helyen kialakult holtverseny esetén a pontozás 3-3-0, a második helyen kialakult holtverseny esetén 4-1-1, illetve abszolút holtverseny esetén 2-2-2
Költségek: A verseny regisztrációs díja 3000 ft, mely magában foglalja a regisztrációt, lebonyolítást, kupákat, okleveleket, a napközben fogyasztható zsíros kenyereket valamint helyszínen elfogyasztott ebéd árát is. Kártyáról és egyéb szükséges eszközökről a szervezők gondoskodnak.
Díjak: A 1-3 helyezést elérő versenyzők serleg és oklevél, 4-6 helyezést elérő versenyzők oklevél díjazásban részesülnek. Egyéb díjakról a verseny szervezői a helyszínen döntenek.
Jelentkezés: Helyszínen, vagy a szervezőknél, Rehó Lajosnál a 06/30/207-2934-es telefonszámon , Soós Bálintnál a 06/30/342-4251-es telefonszámon.

Minden sporttársnak Kellemes Kikapcsolódást, és Jó Lapjárást kívánunk!

SZERVEZŐK

4 thoughts on “IV. Nyíri Fészek Kupa 2017. NYÍREGYHÁZA

 1. Nyíri Fészek Kupa
  Nekem a szombat a versenyeket jelenti.
  A tegnapi nap nem volt betáblázva egyetlen ok miatt: a héten megfázással bajlódtam. De mivel péntekre úgy – ahogy rendbejöttem, úgy gondoltam, nem hagyom ki a szombatot és elmegyek Nyíregyházára – egy kis baráti játékra.
  Ugyanis a nem pontszerző versenyek a Barátság elmélyítését szolgálnák.
  Ha már elmentem, megpróbáltam eredményesen játszani. Sikerült! Megnyertem a Kupát.
  Viszont nem volt felhőtlen az örömöm: A kupa megnyeréséhez nem párosult a szokásos nyeremény. Pedig a nevezési díjat valamennyien befizettük, amiben benne foglaltatik az ebéd ára, valamint a nyereményalap, amit pontszerző versenyeken a szövetségnek kell átutalni, de nem pontszerzőnél az Egyesület nyereményként visszaoszthatja.
  Évek óta ez a menete az egyesületek által szervezett versenyeknek. Ez a szombati a kivétel: A szervezők egyszerüen „lenyulták”..
  Farsang van. Olyan ez, mintha bálba mennénk, de se zene, se tánc nincs  Viszont BEFIZETTÜNK RÁ.
  Azt hiszem, erre a döntésre a nyíregyházi sportbarátaink nem lehetnek büszkék. annál inkább nem, mert precedenst teremtettek arra, hogy így is lehet – versenyt szervezni.
  Csak azt nem értem, hogy gondolják, hogy ez erkölcsös, vagy etikus? Meghívják baráti játékra a környék ultisait, és a befizetett nevezési díjból akarják az egyesület pénztárát „feltőkésíteni” ?
  Erre a célra a TAGDÍJ hivatott. Vagy a szponzorok támogatása. De még a polgármesteri Hivatalok sem zárkóznak el e nemes cél támogatása elöl.
  Azt hiszem rossz „reklám” volt a tegnapi verseny „utóhangja”. Velem együtt sokan lesznek olyanok, akik az efajta versenyektől a jövőben távol fogják magukat tartani. Éppen az szenvedett vereséget, amit erősíteni kívántak! A BARÁTSÁG.
  Remélem a többi egyesület nem fogja követni a rossz példát és lesznek „élvezhető” versenyek is az évadban. ahol a Győzteseknek nem keseredik meg a szájízük a nyeremény elmaradása okán.
  Sajnálom azokat a nyíregyházi Barátaimat, akik a „szervezők” helyett szégyellték magukat. 
  Remélem, a közelgő Kongresszus ebben a témában is állást foglal és a megválasztásra kerülő új Vezetőség ajánlást tesz az év hátralevő versenyeir, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő.
  Tisztelettel: Várszegi Szilárd a Év Játékosa

 2. Szeretném itt is leírni pár pontban a tényeket!

  1. A verseny kiírásba be volt írva, hogy a helyezettek kupát, oklevelet kapnak, egyéb díjakról a verseny szervezők döntenek! Az első hat helyezett bort és pezsgőt kapott.
  Gondolom mindenki tudja, hogy a meghirdetett zsír és kenyér hagyma mellé vásárolt tepertő, kolbász és a felsorolt ajándékok és a mindenki megelégedésére megrendelt ebéd nem kis pénzbe került az egyesületnek.

  2.Nem tudom Szilárd tudod-e, hogy harcoltam sokat azért, hogy az egyesületeknek kötelező legyen legalább egy értékszámszerző versenyt rendezni, a NUB versenyeken kívül azért, hogy év végén több pénze legyen a szövetségnek a díjazásokra. Két egyesület tette ezt meg a régiónkba. Kisvárda és Nyíregyháza. Eddig Nyíregyháza osztott vissza a nevezési díjból SENKI MÁS!

  3.Januárban a kisvárdai emlékversenyt meg hirdették értékszám szerzőnek majd a verseny indulásakor megváltoztatták! VISSZAOSZTÁS NEM VOLT!

  4.Így nem lett ez évtől ez a verseny sem értékszámszerző sem vissza osztó!

  Hogy erről mi a véleményem, gondolom aki jár versenyekre az tudja! A többire meg nem tartozik!

  A Nyíri Fészek vezetése és harminc fős tagsága így döntött! Kritizálni lehet, de számon kérni semmiféle képen nem! A verseny kiírás tisztességes volt és nem félre vezető! Részemről ennyi lezártnak tekintem

 3. Egy gondolat a fentiekhez:
  Szilárd irja:”….elmegyek Nyíregyházára – egy kis BARÁTI játékra”. No itt valami erősen „sántit”!
  Ugy gondolom sokan egyetértenek azzal a véleményemmel, hogyha BARÁTI játék céljából megyek egy rendezvényre és még ha olyan mázlim van– a szerencse pártfogoltjaként–hogy megnyerem a BARÁTI játékot, eszembe nem jutna díjat reklamálni!!!!!
  Aki ezt teszi, az nem BARÁTI játékra -barátként- hanem szerencsevadászként DÍJÉRT ment!! ENNYI!!

  U.I:az aláirás:” Év Játékosa” kapcsán: ajánlom a Szövetség illetékeseinek figyelmébe: jó lenne ha a jövőben e cim elnyerésének nem csak a–szeremcse által nagymértékben befolyásolt–évközi eredményesség lenne az egyetlen kritériuma!!!!
  Aki akarja érti!!!9

  • Folytatva Zoli bácsi gondolatait: nem csak a versenyeken elért eredményességet kellene figyelembe venni, hanem az egyes versenyeken a kulturálatlan, primitív megnyilvánulás kizáró ok legyen!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.