VIII. Fedák Sári Kupa

VIII.Fedák Sári Kupa 2014. Csapat I.hely Helyi elnökökTovábbi képek

Április 28-án rendezte a MUOE és a Népfőiskola Alapítvány sorrendben a nyolcadik közös rendezésű versenyét, a Fedák Sári Kupát. Ez a verseny, a tavaly 34 évesen elhunyt fiatalember tiszteletére-kinek alapvetően köszönhető e verseny elindulása- egyúttal Mészáros Csaba emlékverseny is volt. Szabó Imre fia Béla szobrászművész gyönyörű plakettet készített erre az alkalomra, illetve  elkészítette a Fedák Sári kompozícióját újra, hiszen ha valaki háromszor megnyeri a versenyt örökre megtarthatja e vándordíjat(nagyon vigyázok rá).

Ez a verseny meghívásos verseny. 105 főt hívtam meg és 103 jelen is volt. Csapatversenyen 34 3 fős csapat indult.

Amikor a versenyt megnyitandó, a pulpitus mögött álltam, megdobbant a szívem és összeszorult a torkom. Jó volt látni e sok fegyelmezett,tisztességes spottársat, barátot akik közül már többen is ráérezvén a hely szellemére és az ügyünk fontosságára, ünneplőben jöttek. És igazu(n)k volt,mert ez tényleg ünnep volt .a mi ünnepünk,az ultisok ünnepe. Győztünk – hallottuk nem rég. Győztünk itt és most,mi magyar emberek .Együtt vagyunk ,egy asztalnál ülünk,kezet fogunk,sőt gratulálni is tudunk,mi Fideszesek,MSZP-sek, Jobbikosok, DK-sok,LMP-sek stb,stb. Legyünk büszkék ,mert tőlünk is lehet tanulni , és nemcsak az ultit.Zalaegerszeg, Sárospatak, Veszprém, Debrecen, Dombóvár, Nyíregyháza, Szeged, Mosonmagyaróvár, Szolnok és Budapest  (Erzsébetváros, Zugló, Belváros, Rákosmente, Pestújhely), Szarvas, Ajka, Gelse és ó – bocsánat ha nem teljes a felsorolás – egy új csapat, a BKV. Azon gondolkodtam,hogy a helyezésüket,hogy fogom Bolla vezérigazgató úrnak jövő héten előadnii. Talán a legjobb lenne úgy,hogy közvetlen a dr.Balsai István,Font Sándor, dr.Kerényi János összeállítású csapat mögött végeztek.

A versenyt, akár tavaly, most is úgy lehetett megnyerni, ha valaki az összes játszmát(fordulót) megnyeri. És lássunk csodát .Volt egy ember aki így is tett. De a csoda nem ez volt igazán, hanem, hogy pont a születésnapján tette mindezt. Pusztai Peti! Gratulálok és Isten éltessen sokáig! Második helyen Tóth Sándor, harmadikon Nagy Csaba végzett. Hogy egyesületünk se valljon szégyent, a csapat versenyt megnyerte a Helyi elnökök csapata. Száz Feri Mázáról, Szalay István Zalaegerszegről és Borbély Imre Erzsébetvárosból. Zuglói és Debreceni csapatunk is dobogón végzett.

Szeretnék köszönetet mondani Bakos Sanyi barátomnak aki a szolnoki csapatát kellően (nagyon is), nagy számban elhozta. Köszönet Lezsák Sándor úrnak aki nélkül ez a verseny nem létezne, Gömbi József herendi barátomnak a gyönyörű díjért, Nagy Sándor és Mihályi Margit szervező társaimnak.

Végezetül-talán tőlem már megszokott-apró megjegyzés.

Ha egy szervezet vezetője, -pláne ha szövetségi alelnök- kap a tagjainak szóló meghívót, mondjuk egy másik alelnöktől,az a minimum, még elutasításnál is, hogy válaszol rá.

Tudom, hogy Tiszabercel vagy Kisvárda messze van, de nem gyalog kell a választ hozni.

Üdvözlettel. Muzslai Róbert

One thought on “VIII. Fedák Sári Kupa

  1. Mi köszönjük a meghívást, szívesen tettünk eleget az invitálásnak.
    Külön öröm volt számomra, hogy mind a három egyénileg helyezett versenyző az egyesületünk tagja (a harmadik helyezett alapító titkár volt).
    Bakos Sanyi

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.