Sportulti országos döntő Kisvárdán

 

A Kisvárdai Kulturális Egyesület Ulti Klubja rövid időn belül második alkalommal volt házigazdája a Sportulti Országos döntőjének. Az idei verseny pikantériáját az adta, hogy a Magyar Ultiszövetség az utóbbi években ilyen nagy létszámú és ilyen magas értékszámú Sport Ulti versenyt még nem rendezett.

Köszönhető ez egyrészt az Elnökség döntésének, mely szerint együtt versenyeztette a társasági és a sportulti szakágak legjobb ultisait. Másrészt nem lehetett volna ilyen létszámú és minőségű versenyző gárdát felvonultatni a Szervező Bizottság / Mészáros Károly, vezető, Dr. Szabó Imre, szakmai koordinátor, és Szeregnyi László titkár / lelkiismeretes, kiváló szakmai és szervező munkája nélkül.

A 2012. november 17-én megtartott elődöntőn 8 egyesület 42 játékosa kezdte meg a küzdelmet a döntőbe jutásért. A versenyt, akárcsak két éve, a találkozó fővédnöke, Dr. Seszták Miklós nyitotta meg.

A rendkívül izgalmas és fordulatos elődöntő során a számítógép által kisorsolt hét forduló, fordulónként kilenc leosztása után alakult ki a huszonegy fős döntő mezőnye, melyben 4 hazai, kisvárdai versenyző is helyet kapott, ugyanakkor nem sikerült a döntőbe jutás a Szövetség volt és jelenlegi elnökének.

A fordulatos és rendkívül szoros döntőben az ötödik forduló után vezető Várszegi Szilárd / az idei Társasági Ulti bajnok / a verseny befejeztével még a jelképes dobogóról is lecsúszott. A sportulti sajátos pontszámítása alapján a 2012. évi országos bajnok, és helyezettek:

 

1, Stekli Gyula  Tiszaberceli Szabadidő Egyesület    57,28%

2. Bacskai Gyula Kisvárdai Kulturális Egyesület      57,14%

3. Szépréti László Sárospataki Ulti Egyesület           56,08%

4. Várszegi Szilárd Sárospataki Ulti Egyesület          55,16%

5. Tóth László Kisvárdai Kulturális Egyesület           54,37%

6. Dienes János Kisvárdai Kulturális Egyesület         52,38%

 

Érdekes és váratlan fejlemény, hogy az 1 – 6 helyezettek valamennyien a Felső- tiszai Régió versenyzői.

A versenyzők a Magyar Ultiszövetség, Kisvárda város, Dr. Seszták Miklós, Leleszi Tibor a Szabolcsi Pálinka Lovagrend és a Nyírzem ZRT ajándékát vehették át.

Különdíjat kapott a „ legjobb kisvárdai versenyzőként: Bacskai Gyula

a „ legjobb szabolcsi  versenyzőként: Tóth László

a „ legjobb Felső-Tiszavidéki játékosként: Stekli Gyula

a „ legjobb Budapesti Régiós sportultis: Fábián Béla

a  Zsűri különdíját Nagy Ferenc a Debreceniek versenyzője kapta.

Az elismeréseket Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere, Rehó Lajos az Ultiszövetség Elnöke, Vizi Béla a Szövetség főtitkára , Mészáros Károly a verseny főszervezője és Bagin Sándor, a Szabolcsi Pálinka Lovagrend Főpohárnoka adta át.

Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere a döntő másik fővédnöke, zárszavában kiemelte a verseny nagy népszerűségét, a szervezők és a Party Ételbár szakmai felkészültségét, a verseny sportszerűségét és magas színvonalát. Megköszönte a szervezők munkáját és felajánlotta, a további országos döntő(k) lebonyolításának lehetőségét.

 

Kisvárda 2012. november 19.

Mészáros Károly                                           Szeregnyi László

Versenyszervező                                 A Magyar Ultiszövetség alenöke